Historia

Kalasmottagningen har nu arrangerats i 11år, varje gång som avslutning för mottagningsperioden för Linköpings universitet. Det startade 2005 som ett initiativ av Linköping och Norrköpings kommun tillsammans med Linköpings universitet och har utvecklats till vad det är idag. Alla år är det LHCs hemmaarena som stått som plats för Kalasmottagningen, från starten tills nu.

En traditionell Kalasmottagning består utav två mässor, en föreningsmässa och en företagsmässa, scenshow med tal av rektorn, kommunen och kåren, musikaliska uppträdanden från våra fantastiska studentorkestrar och grupper och till sist en avslutade konsert med efterfest på ett område utanför arenan. Konserten ses som ett färgsprakande avslut på Kalasmottagnignen och en lika glädjefylld start på studierna på Linköpings universitet! Tidigare artister som uppträtt på Kalasmottagningen har varit:

Kalas2011i

2005 - The Ark
2006 - The Soundtrack of Our Lives
2007 - The Sounds
2008 - Mando Diao
2009 - Moneybrother
2010 - Teddybears
2011 - Johnossi
2012 - Veronica Maggio
2013 - Hoffmaestro
2014 - Movits!
2015 - Galantis
2016 - Sabina Ddumba
2017 - E-type

De senaste åren har även Kårservice stått som medarrangör för efterfesten på Uteområdet. Kårservice går in med studentvänliga priser, god service och ett engagemang för studentlivet.

Med detta hoppas vi i Kalaskommittén att vi ska fortsätta detta arbete, mot fler Kalasmottagningar, roliga scenshower och framförallt fler besökare med nya studenter!

nulink norrköping regionost