Vanliga frågor

Kommer jag missa några obligatoriska moment i skolan?
Nej. Men det är viktigt att du hör av dig så fort som möjligt om du blivit schemalagd när du har ett obligatoriskt moment så att personalansvarig kan byta din tid.

Hur mycket måste man jobba?
Det beror helt på vilken post man söker. Vissa jobbar kortare pass måndag, tisdag och/eller onsdag, andra jobbar längre pass men endast under en dag. Förra året låg arbetet på ca 10 timmar per person sammanlagt (vissa mer, andra mindre)

Jag vill jobba med ljud- och ljus men inte med scenbygge... Är detta möjligt?
Både ljud och ljus, och scenbygge går under kategorin ”Bygg inomhus” vilket innebär att det bestäms senare var jobbaren kommer att vara. Såklart kan man önska att man hellre vill köra ljud och ljus, men det är ingen garanti. Arbetspassen varierar och vissa kommer jobba både innan och efter scenshowen, men vara lediga under den.

Jag vill söka ”Säkerhetsvakter” men bara jobba i typ entrén… Är detta möjligt?
Entrévärdar, sektion- och backstagevakter går under kategorin ”Säkerhetsvakter” vilket innebär att det bestäms senare vart personen kommer att vara. Söker man säkerhetsvakt så kan det bli så att man jobbar under hela kalasdagen, och/eller efter scenshowen, samt att man får rotera och både vara i entrén och backstage.

Hur funkar det med avtal och deposition?
Alla jobbare betalar en deposition på 400:- som betalas tillbaka efter Kalas. Om man har signat avtalet men inte vill jobba MÅSTE man höra av sig i god tid innan och med en rimlig anledning, annars så kommer depositionen inte betalas tillbaka.

Gruppledare och SÄK, innebär det mycket ansvar?
Det är klart att man har mer ansvar som ansvarig/gruppledare, men man har hela tiden en nära kontakt med kommittén och kommer inte ta några stora beslut själv. Det viktigaste är att personen i fråga är bra på att organisera och kan ha många bollar i luften!

Hur många kalaspuffar rekryterar Kalaskommittén?
Vid varje post i Ansvarsområden finns en siffra på hur många av varje post som vi söker. Sammanlagt söker vi ca 164 stycken jobbare.

Undrar du något som du inte fått svar på? Skicka din fråga till personal@kalas.liu.se

 Partners

nulink norrköping regionost